torstai 4. marraskuuta 2010

Kömmähdykset

Tämän haasteen joudun heittämään takaisin. Me olemme jollain ilveellä säästyneet suuremmilta sammakoilta. Tai sitten olen armelias itseäni ja muita kohtaan ja olen auttamattomasti unohtanut ne.

Silloin kuin saimme tietää diagnoosista, pelkäsimme miten muut reagoivat kun kuulevat asiasta. Mutta turhaan pelkäsimme. Sukulaiset ja ystäväpiiri on ottanut asian yllättävän rauhallisesti. Emme joutuneet tukemaan kummeja ja kaimoja, kuten liian moni joutuu tekemään oman kriisinsä keskellä.

Siskoni sanoi uutisen kuultuaan: "Maailmaan mahtuu erilaisuutta." Siinä hän oli harvinaisen oikeassa. Maailman olisi kovin tylsä paikka, jos kaikki olisivat samasta muotista tehtyjä.

Saat siis haasteesi takaisin. Suusta päässeet sammakot?

4 kommenttia:

 1. En tiedä, rohkenenko kysyä, mutta ehkä kuitenkin.

  Mitä ajattelette, kun kehutaan vahvaksi, siksi, että olette erityistenne kanssa käymään läpi yhtä jos toista? Vanha sanonta kuuluu, että se mikä ei tapa vahvistaa, mutta minulle tulee aina vähän epämääräinen olo. Eihän sitä saa valita, kuinka paljon kestää. Se täytyy ottaa vastaan, minkä elämä antaa.

  VastaaPoista
 2. se mikä ei tapa, vituttaa. Valitettavan totta :D

  Mä karsastan ihan kauheasti tota vahvaksi kehumista. Olenkin myöntänyt myös sairastuneeni vahvuuteen; on vaikea pyytää apua jos on kaikkien mielestä vahva. En koe olevani vahva, vaan sinnikäs - sinnikäs toipumaan ja sinnikäs yrittämään. Raskaimpina aikoina teki mieli huutaa, että en todella ole vahva; jos olisin vahva en ajattelisi niin synkkiä ja kärsisi pahaa oloa.

  Vahvuus on myös sairaus joka aiheuttaa monta ongelmaa. Kiitos kommentistasi, olet todella löytänyt meidän ''ytimen''

  VastaaPoista
 3. Tuota vahvuutta voisi pohtia vallan postauksenkin verran.

  Minäkin karsastan vahvuuden leimaa. Sekä ulkopuolelta annettua että itse otettua. Minulle jopa suljetulla osastolla sanottiin että olet niin vahva. Minä, joka keräsin minuuteni sirpaleita ympäriltäni.

  Mitä on sitten vahvuus? Mitä sillä käsitetään? Tästä riittäisi tarinaa. Lisätään haasteiden listalle.

  Niin ja kysykää vain rohkeasti, me ei ihan pienestä hetkahdeta ;)

  VastaaPoista
 4. Mietin, mikä tekee teistä erityisen äitimyytin "roolimalleja"? Siksi paljon näitä sivustoja varmaan käydään lukemassa, että jotain erityisiä ajatuksia herättäviä kommentteja jätätte pohdiskeltavaksi ;)

  - Vahvuuden osoittaminen? Epäitseekkyyttäkö? Ketä tai kenen vuoksi? Entäs, kun särö tulee pintaan... miten sen kanssa selviää? Mistä ja kuka apua matalalla kynnyksellä antaa/tarjoaa?

  VastaaPoista