sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Kolmannen asteen kuulustelu

Hauskin tilanne on ollut, kun eräs herrashenkilö kysyi minulta: "Jokos teillä on perustukset pistetty pystyyn?". Minä katsoin häntä ihan hoomoilasena ja mietin: "Ei me kyllä olla taloa rakentamassa...." Tilanne meni nauruksi, kun ihmiset ympärillä huomasivat etten tajua ollenkaan mistä puhutaan. Siinä vaiheessa kun minullakin sytytti, oli tilanne jo ohi ja säästyin vastaamiselta.

Pahimpia ovat olleet tilanteet kun keskenmenon jälkeen ollaan tentattu jälkikasvusta. En muista sanoja, mutta muistan sen tunteen kun itku kurkussa jotenkin koitan tilanteen klaarata. Mieleen ei tullut ainuttakaan nasevaa tai vitsikästä vastausta, jolla kuitata itsensä tilanteesta ulos. Onneksi nämä tilanteet ovat yhden käden sormilla laskettavissa.

Jostain syystä puolitutut ihmiset kokevat asiakseen kysellä jälkikasvusta. Minä suuresti ihmettelen eivätkö ihmiset todella ymmärrä kuinka tungetteleva tuo kysymys on. Kysymyksellä voidaan sohaista todella arkaan paikkaan. Olemme saman kysymyksen äärellä kuin kehitysvammaisuuden kanssa. Onko tuntemattomilla/puolitutuilla oikeus kysellä henkilökohtaisia kysymyksiä? Missä vaan? Keneltä vaan? Minun mielestäni ei. Jonkinlainen tahdikkuus pitää olla, toisen reviirin kunnioitus.

Nyt kun minulla on ollut jo voimia ja etäisyyttä kertoa historiastamme, ovat myös kysymykset loppuneet. Olisin varmasti säästynyt tungettelulta, jos olisin kertonut jo aikaisemmin. Mutta tuolloin asia on ollut liian kipeä. En ole pystynyt kertomaan enkä edes kaikille halunnut, edes vieläkään, kertoa.

Ilman aasinsiltaa uuteen aiheeseen. Eilen kahvittelimme Piukun kanssa ja samalla reissulta tarttui myös tuliaisia Pikku-Neidille. Uuteen, puiseen nukkekotiin kalusteita. Neiti kun on innostunut nukkeleikeistä. Samalta reissulta matkaan lähti myös mainospallo. Arvata saattaa, että tuo mainospallo vei Neidin kaiken huomion :) Naureskeltiin Isi-ukon kanssa, että halvemmallakin olisi nähtävästi päässyt. Vanhempien iloksi nukkekotikin lopulta kiinnosti kunhan ensin temmellettiin pallon kanssa riittävästi.

Mistä leluista Mini on innostunut? Mitkä lelut ovat jääneet nurkkaan pölyttymään vaikka kuvittelit niiden olevan mielenkiintoisia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti