tiistai 16. marraskuuta 2010

Hitit ja hudit

Ensin hitit.
-pallot, kaikenlaiset, erikokoiset ja eri materiaaleista. Miinuksena koira joka on pallohullu - monta palloa on päässyt hengestään.
- Vessapaperirullien hylsyt. Kuuluvat tasapainoiseen ruokavalioon sen lisäksi, että niiden läpi voi kurkkia. 
- Äänilelut. Kaikki mistä tulee ääntä kun sitä rytkyttää, painaa, hakkaa tai paiskoo, on hitti! Valot on ehdottomasti plussaa. 
- Omat kumisaappaat, äitin kengät, nettipiuha. Tietenkin!
- Peili. Me ostettiin Ikeasta halpaa palapeiliä ja yhteen seinään liimattiin metrin verran lattian rajasta asti. Ihana paikka leikkiä!

Hudit
- Palikat. Ei missään muotoa ei mitenkään torniksi asti. Niitä voi vain paiskoa ja niitä voi levitellä huitomalla ympäri kämppää.
- Dublot - sama juttu kuin yllä.
- Palapelit. Ei sitten minkäänasteista intoa tehdä, ei nuppipalapeliä - ei perinteistä jossa vain pari palaa.

Ilman aasinsiltaa, täysin hatusta vedettynä; Mitkä on olleet niitä teidän perheen kantavia voimia näiden prässien keskellä?


4 kommenttia:

  1. Meilläkään ei innostuta yhtään palikoista muina kuin heittovälineinä. Samoin hitti on meilläkin johdot, niitä kiskotaan aina kun vain voidaan ja vanhempien silmä välttää.

    VastaaPoista
  2. Johdot on ihan hitti. miksei lapsille myydä omaa johtosettiä valmiina, meilläkin pikkumiehellä on ihan oma usb-kaapeli jota se värkkää. Mummolassa sillä on oma kaukosäädin ja ukin vanha kännykkä. Nekin on hittejä.

    Dublot voi tulla myöhemmin. Meillä esim vasta on harjoiteltu kiinnittämään ja irrottamaan niitä toisistaan ja jos se ei onnistu, dublo lentää.

    VastaaPoista
  3. Eipä tuo meidän puolitoistavuotiaammekaan ole vielä palikoista, duploista tai palapeleistä kiinnostunut. Esikoinen onkin sitten senkin edestä.

    VastaaPoista
  4. He, hee. Eikös tuo tornin rakentaminen testatakin vasta 2v neuvolassa ;) Ja uskoisin palapelienkin rakentamisen kiinnostavan myöhemmin.

    Meillä menee nuppipalapelissä se ympyrä paikoilleen, muut muodot lentää. Samoin palikkalaatikkoon laitetaan ympyrä heti pudottaen, sitten nostetaan kansi pois ja laitetaan muut palat. Miksi pitäisi tehdä niin vaikeasti, kun kantta nostamalla kaikki mahtuu ;D

    Ja duplot kiinnostaa, jos äiti tai iskä rakentaa jotain kivaa. Ja sit tietenkin ne duplo-autot on ihan hitti. Ne äitikin osaa rakentaa, kun on vain kaksi osaa - renkaat ja auton kori.

    VastaaPoista